Disfruteu del sol que ja ens anuncia el bon oratge i de les excursions que conviden a eixir per gaudir de la natura.
XELO MIR
INGREDIENTS
Corfa d’una llima
ratllada
3 ous a temperatura
ambient
245 ml llet + 5 ml
vinagre (o 250 ml de buttermilk)
1 culleradeta bicarbonat
1 poma
Panses
Rom
Nous
Sucre i canyella al gust
COM S’HO FEM
1)
Escalfeu el forn a 180º
2)
Si no teniu buttermilk l’haureu de fer, així que poseu la llet amb el
vinagre per a que es talle. Ho deixeu uns 15 minuts i ja ho podeu fer servir.
3)
Poseu les panses en remull amb el rom
4)
Ratlleu la corfa de llima sobre el sucre
5)
Afegiu els ous
6)
Bateu amb la batedora fins que tinga escumeta la barreja
7)
Afegiu els líquids: l’oli, la llet tallada o buttermilk i el suc de taronja
8)
Continueu batent un parell de minuts més
9)
És el moment d’afegir la poma en trossets molt menuts perquè també l’anem a
batre fins que siga una mena de puré
10)
Aboqueu la farina i la cullerada de bicarbonat. Ho barregeu amb una
espátula i quan estiga ben mescladet tot… a la llanda
11)
La llanda l’heu de tindre amb un paper vegetal i amb una miqueta d’oli per
a que després no s’enganxe.
12)
Aboqueu la barreja a la llanda
13)
Llanceu les panses i les nous… les punxeu per a que s’enfonsen una mica en
la coca.
14)
Barregeu sucre i canyella al gust i deixeu caure pel damunt de la coca.
15)
Poseu al forn a 180º durant 35-40 minuts… és a dir, en funció del vostre
forn quan punxeu amb un furgadents i no ens ixca brut.
16)
A berenar!
A LA THERMOMIX
Ràpid i senzill! On va a
parar!
1)
Escalfeu el forn a 180º
2)
Si no teniu buttermilk l’haureu de fer, així que poseu la llet amb el
vinagre per a que es talle. Ho deixeu uns 15 minuts i ja ho podeu fer servir.
3)
Poseu les panses en remull amb el rom
4)
Polvoritzar el sucre durant 20 segons a velocitat progressiva 5-10
5)
Baixar el sucre de les parets i afegir la corfa de llima, tornar a
polvoritzar durant 20 segons a velocitat progressiva 5- 10.
6)
Afegir els ous i batre durant 6 minuts a velocitat 3. (Si els ous no estaven a la nevera, podeu afegir
temperatura 37º els primers 2 minuts, si estan a temperatura ambient no us cal)
7)
Incorporeu els líquids: la taronja, el buttermilk i l’oli. Barregem durant
30 segons a velocitat 3 i ½
8)
És el moment de posar la poma en quatre trossos grans… ja s’encarregarà el
turbo de deixar-la feta papilla –amb dos colps de turbo, ho tindreu bé-.
9)
Ara posem tota la farina i barregem 10 segons en velocitat progressiva 5-10.
Si quedava algun tros de poma, tranquils /tranquil.les que ja haurà passat a
millor vida puré.
10)
La llanda l’heu de tindre amb un paper vegetal i amb una miqueta d’oli per
a que després no s’enganxe.
11)
Aboqueu la barreja a la llanda
12)
Llanceu les panses i les nous… les punxeu per a que s’enfonsen una mica en
la coca.
13)
Barregeu sucre i canyella al gust i deixeu caure pel damunt de la coca.
14)
Poseu al forn a 180º durant 35-40 minuts… és a dir, en funció del vostre
forn quan punxeu amb un furgadents i no ens ixca brut.
15)
Iep ! A berenar !