Pàgines

divendres, 28 de gener del 2011

Lluita de dinosauris... dolços

No sé com se m'ha pogut passar ensenyar-vos esta tarta de dinosauris que vaig fer per a l'aniversari de Xavier. Estava convençuda que l'havia penjada i hui buscant la recepta al bloc me n'adone que no, que el meu cap m'havia gastat una mala jugada.
FOTÒGRAFA: XELO MIR
Així que sense més dil.lació us pose ací la recepta del pastís i les instruccions per a folrar-lo amb fondant. Crec que a Xavier, un gran amant dels dinosaures i gran coneixedor d'estos monstres, li va fer goig celebrar els anys amb esta lluita tan dolça.
Baix dels dinosaures s'amagava un bescuit de nata amb una capa de crema de taronja -aquesta crema és un orange curd, una recepta que vaig traure del bloc Tartas Provocativas, un goig per als sentits-.

Els dinosaures eren ferotges, però vos assegure que nosaltres vam poder amb ells!

INGREDIENTS:
PER LA COCA
3 Ous
200 grams de sucre
100 grams de mantega a temperatura ambient
200 grams de farina
100 ml nata líquida
1 sobre de gasoses (El Tigre, són les que venen a Mercadona)
-amb estes mides teniu prou per una tarta normal, jo vaig fer servir el doble perquè era per moooolta gent-.

PER LA CREMA DE TARONJA
250 grams de sucre glass
200 grams de suc de taronja
La corfa d'una taronja
120 grams de mantega
4 ous

COM HO FEM:
Engreixem el motle amb mantega i escalfem el forn a 160º
En un bol aboqueu els ous, comenceu a batre i aneu incorporant poc a poc el sucre i la mantega. Haurem d'aconseguir una bromera i allò que en diuen 'emblanquir' la barreja, ja voreu com se us queda més blanqueta.
En este punt afegiu la nata. Sempre batent, poseu la farina poc a poc i per últim el sobre de gasosa.
Aboqueu la barreja al motle i poseu al forn uns 40 minuts aproximadament. Si voleu confirmar que ja està aneu comprovant amb un furgadents punxant al centre i quan ixca net és que ja el tenim a punt per traure.
Deixeu refredar el bescuit perquè haureu de desmotllar i desprès tallar pel mig per poder farcir-lo amb la crema de taronja que haurem fet abans.

Se m'oblidava, per als que teniu thermomix:
1) Amb la papallona posada: afegiu els ous, el sucre i la mantega. 3 minuts, velocitat 3.
2) Aboqueu la nata i durant un minut li doneu velocitat 3.
3) Lleveu la papallona, en este moment afegiu la farina i la gasosa i ho mescleu durant 30 segons en velocitat 6.
4) Aboqueu al motlle i enforneu.

Anem per feina amb la crema de taronja.
Ratlleu la corfa de la taronja amb cura de no fer servir la part blanca -és la part que amarga-, la poseu en un perolet on abocareu el suc de la taronja, la mantega, el sucre glass i els ous. Barregeu bé i ho poseu a foc moderat (al 3-4 de la vitroceràmica) sense deixar de moure durant 20 minuts. Vosaltres mateixa trobareu la consistència adequada per parar.
Els de la thermomix no haureu d'estar pegant-li voltes, és clar:
Aboqueu sucre normal i el polvoritzeu per convertir-lo en glass durant 30 segons a velocitat progressiva 5-10, desprès aboqueu la corfa de la taronja i repetiu l'operació altres 30 segons a velocitat progressiva 5-10.
Introduïu els ous i la mantega i programeu 20 minuts, a 90º a velocitat 4. Ja està.
 Deixeu refredar una mica esta crema per poder farcir el pastís. La que us sobre, la podeu abocar en un pot de vidre i quan es refrede totalment aguardar-la en la nevera. Amb esta crema podeu fer de tot: farcir pastissos, muffins, macarons... i una cosa que m'encisa, abocar una o dues cullerades sobre un iogurt natural sense sucre i endolcir-vos el matí amb una combinació de sabors ideal.
Si feu esta crema substituint la taronja per la llima tindreu un lemon curd que també farà les delícies dels comensals.


Apa, ja teniu el pastís partit per meitat, farcit d'orange curd i preparat? Doncs anem amb el fondant.

Prepareu amb 150 grams de fondant una barreja de colors, jo vaig fer servir colorant Wilton roig, verd i coure per aconseguir eixe color gris.
Folreu la tarta amb el fondant -busqueu el bloc de Morgana on vos ho explica divinament i, a més, us riureu una estoneta que ho fa molt divertit- i vos dediqueu amb pasta de goma a fer una palmereta, unes pedretes i uns dinos.
Quan ho teniu tot disposat i pegadet a la tarta amb una goteta d'aigua, li aboqueu pel damunt l'sprai per a que vos quede eixe efecte perlat i ala, a vore com lluiten els dinos, que poc de temps els queda per jugar a les batalletes abans no els liquideu!

2 comentaris:

  1. mmmmmmmmh!! què són ferotges els dinosauris…
    Enhorabona pel pastís.
    B7s, jose

    ResponElimina
  2. Ferotges? Si eren una dolçor! Ara, per a dolçor el pastís que hi havia baix, per a xuclar-se els dits!
    A vore quan fem eixa paelleta i portaré algun pastís, val?
    B7s

    ResponElimina