Pàgines

dijous, 9 de setembre del 2010

Tarta naïf

Vos agrada provar coses noves? Tastar sabors canviats de lloc? A mi m'encanten les sorpreses i a la cuina encara més. Així que quan vaig descobrir que l'ingredient principal d'esta tarta era més habitual a les ensalades, no m'ho vaig ni pensar.
Jo ja n'havia fet alguna tarta de carlotes, però primer les havia de bollir. En esta les pose sense coure i està d'allò més bona.
Este estiu l'he feta tres vegades i totes ha estat un éxit. La primera la vaig fer de color rosa, la segona va passar a ser la tarta 'pitufa' perquè era de color blau, però la tercera vegada ha estat la tarta naïf, mireu que bonica!
Fotógraf: Xelo Mir
No és gens difícil de fer i sembla que sigues un especialista de la decoració de tartes. Sabeu que va ser el millor d'esta coca de carlotes? La companyia amb qui me la vaig menjar... vosaltres sabeu qui sou. Moltes besadetes.

I per a la resta, ens mengem una quan vulgueu... de moment, aneu practicant.

INGREDIENTS:
PER LA COCA
300 grams de safanòries
    2 Ous
  50 ml d'oli de girasol
150 grams de farina
150 grams de sucre
    1 Culleradeta de canyella
    1 Culleradeta de rent químic
       Nous
  40 grams de xocolata
     1 Poma mitjana

PER LA COBERTURA
100 grams de formatge tipus Philadelphia o Mascarpone -a mi m'agrada més este-.
100 grams de mantega
    1 Cullerada sucre glass
    1 Cullerada de sucre vainillat
(si no us agrada molt dolça elimineu la cullerada de sucre glass i si teniu thermomix convertiu el sucre vainillat en sucre vainillat glass, queda més fina que diria la meua iaia).
 3 ó 4 Gotes de colorant alimentari -el venen als supermercats en paquets de 3 tubets-
      Lacasitos o Smarties o similars.

MANS A L'OBRA
Primer poseu a calfar el forna a 180º, traieu els 100 grams de mantega de la cobertura de la nevera i els deixeu damunt del banc en un bol i vos poseu el davantal.
Tritureu les carlotes pelades i els afegiu la resta d'ingredients, excepte la farina, el rent, el xocolate i les nous. Us quedarà una mena de puré.
Afegiu la xocolata a trossets -en venen unes llagrimetes de la marca Vahiné que ja estan esmicolades i només heu de posar la meitat del paquet, sorry per la publicitat-.
Incorporeu la farina i el rent i torneu a batre.
Afegiu la poma tallada a la nostra barreja. (Podeu susbtituir la poma per plàtan, pinya, bresquilla... qualsevol fruita que tingueu avorrida a la nevera).
Passeu mantega per un motle de 22-24 cm i tireu un pessic de farina per a enfarinar-lo.
Aboqueu este puré al motle i afegiu les nous per damunt -tranquils que mentre arreplegeu els trastos de la cuina i escureu els atifells a les nous se les engull la tarta).
Ja està la primera part.
 
Fotógraf: Francesc Collado 
La segona part consisteix en clavar la tarta al forn, posar-se l'alarma al mòbil i fer una bona siesta mentre tant: 40 minuts a 180º. Este és el temps del meu forn, el primer dia que la feu passeu de la siesta i aneu punxant la tarta amb un furgadents llarg -a les tendes dels xinesos venen de tot-, quan este furgadents per a ogres gegants no estiga brut en eixir de la coca, és que ja està.
Traieu la coca i la deixeu sobre la reixeta del forn damunt del banc de la cuina. No intenteu desmotllar ara la coca que se vos convertirà en 'coca de menudillos'.
Quan estiga freda, desmotlleu i li afegiu la cobertura.
Anem a per la tercera part de la coca.
Se'n recordeu de la mantega que havíem tret al principi, doncs ara ja estarà com si fora una crema i podreu barrejar amb una forqueta amb el formatge, els sucres i tres o quatre gotetes de colorant líquid, per a fer la de la foto jo li'n vaig posar colorant verd.
Tot ben barrejat -si ho poseu a la batedora compte que no vos passeu i se vos talle, si ho poseu a la thermomix, velocitat 2 i aneu mirant que es barrege i no es talle-.
Amb aquesta barreja i una espàtula demostreu les vostres dots d'escultors i/o 'paletes' i empastreu la tarta per damunt i els laterals.
Adorneu al gust amb els Lacasitos -jo vaig fer servir els Smarties que ens havien regalat a algun aniversari i... Voilà, esta és la nostra tarta naïf!

Fotógraf: Francesc Collado
Espere que vos agrade! Espere els vostres comentaris per millorar: receptes i bloc.

1 comentari:

  1. Xica! estaba buenisima y el que no lo intente,eso que se pierden

    ResponElimina